NATURVIN.dk
Benoit Marguet
Champagne Marguet ligger i byen Ambonnay i Montagne de Reims. Med sin kompromisløse stræben efter kvalitet har Benoit Marguet hurtigt taget familievirksomheden til at blive en af de bedste producenter i Champagne.
Profil
Benoit Marguets holistiske tilgang til champagne er unik på mange måder. Han er en absolut biodynamisk pioner inden for Champagne, og vingården er certificeret af Demeter. Han sprøjter sine vinstokke med urteblandinger og pløjer markerne med heste for at give den bedste iltning af jorden.
I vingården
Benoit Marguet producerer alle sine champagner med minimal indgriben. Alle vinene er spontangæret på egetræsfade, hvor basisvinene holder sig i 9 måneder, inden de tappes til anden gæring. Marguet filtrerer eller finer ikke sine vine, og han tilsætter for det meste ikke svovl til sine cuvéer. Hvis han gør det, er det kun i meget små mængder (maks. 25mg/l). Derudover er alle hans vine Brut Nature, hvilket betyder, at der ikke tilsættes nogen dosering.
I kælderen
Marguets vine er opdelt i fire niveauer. Basiscuvéerne, Shaman og Yuman, derefter kommunevinene og lieu-dits, og til sidst topcuvéen, Sapience, som Benoit begyndte at lave sammen med Hervé Jestin i 2006 med druer købt hos David Léclapart, Vincent Laval og Benoît Lahaye. Marguet dyrker en let oxidativ stil, vinene er fyldige, krydrede og udtryksfulde.