top of page

Naturvinsforeninger

Denne liste giver et overblik over nogle naturvinsforeninger fra Europa, inklusive de vigtigste krav, de anmoder om fra deres medlemmer. Bortset fra Vin méthode nature, har regeringerne endnu ikke anerkendt disse etiketter.

Frankrig

Association des Vins Naturels (AVN)

Medlemmer, der er grundlagt i 2000, arbejder organisk eller biodynamisk og bruger ingen tilsætningsstoffer såsom svovl eller stabiliseringsteknikker såsom filtrering til at fremstille deres vine. Klik her for at læse mere.

La Renaissance des Appellations

Selvom dette ikke er en naturlig vinforening, er det en af de vigtigste forløbere for naturvinsbevægelsen. Foreningen blev grundlagt i 2001 af Loire-vinmageren Nicolas Joly og samlede førende, biodynamisk arbejdende vingårde som Domaine Leflaive, Domaine Leory, Pierre Morey, og det stod for en refokusering på terroir og naturlige metoder i vingården.

Klik her for at læse mere.

Les Vins SAINS (Sans Aucun Intrant Ni Sulfite)

Etableret i 2010 , er Les Vins SAINS fokuseret på vine uden tilsat sulfitter, hverken filtrering eller anden stabiliseringspraksis er tilladt. For vingården kræver de ikke en økologisk eller biodynamisk certificering, men forbyder brugen af kemikalier. Klik her for at læse mere.

Syndicat de Défense des Vins Naturels (SDVN)

Vinene er mærket som Vin Méthode Nature . Denne certificering er anerkendt af de franske myndigheder, herunder det nationale institut for oprindelse og kvalitet (INAO). For at kvalificere sig som en Vin Méthode Nature , skal en vin være lavet af håndplukkede druer, der er certificeret økologisk. Gæringen skal være spontan, nemlig med hjemmehørende gær fra vingård og kælder, og uden tilsat, dyrket gær. Tilsætningsstoffer som sukker, syre eller tannin og stabiliseringsprocesser som filtrering eller finbehandling er forbudt. Tilsætning af sulfitter er tilladt indtil 30 mg/l.

Klik her for mere information.

Italien

Triple A

Triple A blev dannet i 2001 og er snarere en bevægelse end en forening, der certificerer vine med en etiket. For at være medlem af Triple A skal vinproducenter opfylde stort set de samme krav som til Vin Méthode Nature i Frankrig. I modsætning til den franske forening er den maksimale mængde af sulfitter ikke defineret. Blandt medlemmerne er der kendte vinmagere som Arianna Occhipinti (Sicilien) og Emidio Pepe (Abruzzo). Klik her for at læse mere.

Vini Veri

I lighed med Triple A er Vini Veri snarere en bevægelse end en forening. Vinproducenter skal opfylde kravene til økologisk landbrug i vingården og må ikke bruge stabiliseringsteknikker eller tilsætningsstoffer i kælderen. Den eneste undtagelse er svovl, som er begrænset til 80 mg/l for tørre vine. Klik her for at læse mere.

bottom of page